U12 – Predvianočné dohrávky = prehra s B.S.C, tesná výhra nad Karlovkou, radosť aj sklamanie

S miernym oneskorením, ale predsa, prinášame mini report z posledných súťažných zápasov tímu BK Pezinok U12. Tesne pred vianocami, v sobotu 16.12.2023 sa uskutočnila dohrávka preložených zápasov proti lídrovi tabuľky Západ – B.S.C. Bratislava Yellow a proti domácemu tímu MBK Karlovka Bratislava.

V prvom potvrdili chalani z B.S.C. Bratislava rolu favorita a zvíťazili nad nami s výrazným rozdielom 60:18. Druhý zápas bol ozvláštnený aj tím, že v čase jeho priebehu sa zdalo, že ide o rozhodujúci zápas o 3. miesto v tabuľke základnej časti a teda o postup do skupiny GOLD medzi najlepšie tímy Slovenska. Zápas to bol veľmi dramatický, vyrovnaný a dokonca v riadnom čase sa skončil remízou 36:36. Až v následnom predĺžení zvíťazil BK Pezinok nakoniec 39:36 a tešili sme sa z víťazstva tohto napínavého duelu.

Tréner Pavol Lošonský: „Som hrdý na chalanov ako sa popasovali s týmto víkendom. Hrali sme v oklieštenej zostave, ale chalani bojovali. Tak isto bolo opäť vidieť že veľa preniesli z tréningu do zápasov. Budeme naďalej makať a zlepšovať sa, to je jedine na čo sa ja ako tréner sústredím.“

V čase zápasu a ešte pár dní potom sme si mysleli, že z 3. miesta postupujeme do Goldu my, avšak ukáazalo sa, že vzhľadom na fakt, že v súťaži hral aj tím B.S.C. Bratislava Blue mimo súťaž, náš víťazný zápas proti nim sa nebral do úvahy a nakoniec nám tak patrí konečné 4. miesto v tabuľke a teda tesne do Goldu nepostupujeme a ostávame v skupine Silver Západ. Najbližšie zápasy odohráme počas víkendu 20-21.januára v Nitre, kde si po prvý krát zmeriame sily s domácim tímom BKM SPU Nitra a tiež s tímom Levy Senec. 

Pozrite si zostrih našich úspešných zásahov v decembrových zápasoch a zopár fotografií TU